Radio 2

Vrachtwagen tuimelt van brug in Nazareth, chauffeur heeft geen schrammetje

Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gavere blijkt een goede engelbewaarder te hebben na een zwaar verkeersongeval op de N60 in Nazareth. De man donderde met zijn truck en oplegger van een brugtalud, maar als bij wonder hield hij er alleen een schrammetje op zijn arm aan over. “Jammer dat de vrachtwagen niet geladen was, anders was dit niet gebeurd”, vertelt hij.

Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur op de N60 in de richting van Oudenaarde. “Ik was met mijn lege vrachtwagen op weg naar Wallonië om er tarwe op te halen”, doet de chauffeur zijn verhaal. Maar aan de brug over de spoorweg ging het helemaal mis. “Ik was afgeleid en keek naar de andere kant van de baan. Op die manier week ik af en belandde ik naast de baan.” 

Ontwortelde boom

De vrachtwagen ontwortelde een boom langs de kant van de N60 en belandde enkele meters dieper met zijn neus in de gracht op een zware boom. De hele stuurhut was volledig vernield, maar de chauffeur kroop zelf nog uit de verhakkelde cabine. “Ik heb gelukkig enkel maar een schram op mijn arm. Ik heb heel veel geluk gehad. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik de vrachtwagen nog had kunnen rechttrekken als hij wel geladen was.”

Door het ongeval is de N60 in de richting van Gavere deels afgesloten voor het verkeer. De takelwerken zullen enkele uren duren. 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen