Zangeres Olivia geeft afscheidsconcert in woonzorgcentrum waar ze tijdens coronacrisis werkte

Olivia Thijssen neemt met een concert afscheid van haar tijdelijke job als verpleegster in het Hasseltse Woonzorgcentrum Orelia Katharinadal. Ze werkte er anderhalve maand tijdens de coronacrisis, omdat ze als zangeres even werkloos was en haar hulp daar erg welkom was.

Zangeres Olivia Thijssen uit Diepenbeek zag al haar optredens in het water vallen door de coronacrisis. Toch was dat geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Ze is van opleiding verpleegkundige en besloot tijdens de crisis in te springen in het Woonzorgcentrum Orelia Katharinadal in Hasselt. 

Muzikaal afscheid

Het was eerst de bedoeling om één week te helpen, maar het is uiteindelijk anderhalve maand geworden. “Ik kon niet verdragen dat ik thuis in de zetel zat met mijn diploma. Lig maar eens de hele dag in bed zonder bezoek te krijgen of werk maar eens elke dag heel hard zonder een dagje verlof. Mijn hulp was dus heel welkom.”

Nu alles opnieuw onder controle is, keert OIivia terug als zangeres. Ze wil wel op een mooie manier afscheid nemen van de mensen waarvoor ze heeft gezorgd. “We hebben heel wat meegemaakt en ik ben blij dat ik iets heb kunnen betekenen voor zowel het personeel als de bewoners. Dat ik dit kan afsluiten met muziek is de kers op de taart.”

Helse week

Orelia Katharinadal was één van de eerste woonzorgcentra dat getroffen werd door het coronavirus. “De eerste week was hels. Ik had na die week even tijd voor mezelf nodig. Daarna ben ik teruggekomen, want het personeel is fantastisch.”

Nu het wat rustiger wordt, kan Katharinadal verder zonder Olivia. De laatste bewoners die in isolatie zaten, zijn genezen verklaard en ze starten vanaf vandaag met bezoek, onder strikte voorwaarden natuurlijk. 

Meest gelezen