Bestuurder (79) vergist zich van pedaal en rijdt met auto doe-het-zelfzaak binnen

Even na de middag is een 79-jarige bestuurder met zijn auto een doe-het-zelfzaak in Mechelen binnengereden. Per vergissing duwde hij op het gaspedaal in plaats van op de rem. Twee winkelbedienden en een klant stonden vlakbij, maar bleven ongedeerd. De autobestuurder werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Hij had niet te veel gedronken. De schade aan de winkel is wel groot. De brandweer kwam het gebouw stutten.

Omstreeks 12.15 uur reed een auto door de gevel van doe-het-zelfzaak Hubo aan de Nekkerspoelstraat in Mechelen. De 79-jarige bestuurder maakte een fout bij het parkeren en duwde op het gaspedaal in plaats van op de rem. De auto boorde zich door de gevel.

Op de plaats in de winkel waar de auto binnenreed, stonden twee winkelbedienden en een klant. Eén van de bedienden wilde omvallende rekken nog tegenhouden, maar hij besefte al snel dat er meer aan de hand was en kon de klant nog op tijd opzij trekken. Niemand is daarbij gewond geraakt. Ook de autobestuurder bleef ongedeerd maar hij werd wel naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Hij was in shock, maar niet dronken.

Tuinmeubelen en zonwering

De winkel liep wel heel wat schade op. Er is een groot gat in de gevel en de brandweer heeft het gebouw gestut. In de winkel zijn verschillende artikelen, zoals zonwering en tuinmeubelen, beschadigd. De winkel blijft vandaag gesloten voor de rest van de dag. Morgen gaat hij opnieuw open. 

Meest gelezen