brandweer Vlaams-Brabant West

Brandweer redt glazenwassers in Zaventem

De brandweer heeft in Zaventem vanmorgen twee glazenwassers gered, nadat de korf van hun hoogwerker het liet afweten. De twee kwamen ongedeerd uit het avontuur.

Het ging vanmorgen even mis voor twee glazenwassers, die aan het werk waren in een kantorenpark in Zaventem. Hun hoogwerker was uitgeschoven tot de zesde verdieping, toen de korf plots door een defect voorover boog. De twee mannen waren gelukkig aan de korf vastgemaakt met een veiligheidsgordel zodat ze niet te pletter vielen.

Snel gered

De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West stuurde vanuit de post Zaventem een reddingsploeg ter plaatse. De hoogwerker van de brandweer werd tot net onder de defecte korf uitgeschoven. Zo konden de glazenwassers moeiteloos worden opgevangen door de brandweermannen. "Het was even schrikken, maar gelukkig hadden deze mannen zich correct beveiligd en raakte niemand gewond, "laat de brandweer weten. 

Meest gelezen