Child Focus opent iedere dag gemiddeld 10 nieuwe dossiers

Child Focus heeft vorig jaar 1.586 dossiers rond seksuele uitbuiting van minderjarigen behandeld. Dat blijkt uit haar nieuw jaarverslag dat vandaag wordt gepubliceerd. De organisatie kreeg opvallend meer meldingen binnen van jongeren zelf. 

Vorig jaar behandelde Child Focus in totaal 3.029 nieuwe dossiers. Dat is een kleine daling ten opzichte van 2018, maar komt nog altijd neer op 10 nieuwe dossiers per dag.

1.586 dossiers gingen over seksuele uitbuiting van minderjarigen. Het grootste deel van die dossiers werd opgestart na meldingen van seksuele misbruikbeelden op het internet. Die meldingen kwamen er voornamelijk na een grote campagne in november, maar ook tijdens de voorbije weken, toen de strenge lockdownmaatregelen van kracht waren, kreeg Child Focus opvallend meer meldingen binnen.

Child Focus werd vorig jaar ook opvallend meer gecontacteerd door jongeren zelf. "Ze durven sneller bij ons aankloppen en dat is een goede zaak", aldus woordvoerster Selyna Ayuso Ferrandiz. "Dat komt waarschijnlijk door ons bewustwordingswerk op scholen en onze acties in de pers. Maar helaas zijn grooming, problematische sexting en sextortion nog steeds erg aanwezig en nemen ze zelfs toe. Daarom blijft ons preventiewerk meer dan ooit een prioriteit."

Meest gelezen