70 mensen verliezen job bij Kortrijkse drukkerij Hoorens: "Corona gaf de doodsteek voor ons bedrijf"

Bij drukkerij Hoorens Printing in Kortrijk verliezen 70 mensen hun job. Het bedrijf stopt ermee. "De coronacrisis is onze drukkerij helemaal fataal geworden", zegt de vakbond.

In Heule verliezen 70 werknemers van drukkerij Hoorens Printing hun job. Het bedrijf gaat in vereffening. Het nieuws kwam als een verrassing voor het personeel en de vakbonden.

De arbeiders en bedienden hadden wel al begrepen dat er iets op til was. "Iedereen verwachtte dat het bedrijf zou herstructureren en een aantal activiteiten stop zou zetten, maar een complete vereffening had niemand zien aankomen", zegt vakbondssecretaris Erik Meeuws van het ABVV. "Het bedrijf maakte al sinds 2018 verlies. De vraag naar huis-aan-huisfolders ging in dalende lijn en de grondstofprijzen bleven stijgen."

Kandidaat-overnemer

Er waren al een tijdje gesprekken bezig met een kandidaat-overnemer. "Maar die gesprekken zijn mislukt, omwille van de coronacrisis", zegt Meeuws.

De arbeidscontracten met het personeel worden door de vereffening stopgezet. Lonen van deze maand kunnen niet worden uitbetaald. Ook het vakantiegeld van de bedienden worden niet meer uitbetaald. Samen met de VDAB wordt er een nieuwe job gezocht voor de werknemers.

Meest gelezen