Eerste gezinnen in Museum voor Natuurwetenschappen

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel ontvangt vandaag zijn eerste bezoekers. Met 120 zijn ze welkom in verschillende tijdsloten van twee uur. Sinds gisteren mogen musea weer open in ons land. Omdat de meesten op maandag gesloten zijn, is vandaag voor velen de échte openingsdag. 

Hannah en Sam uit Leuven zijn hier samen met hun kinderen Thor en Lars. Na negen weken thuis zitten, komen ze eindelijk op uitstap in Brussel.  “Voor de lockdown had mijn zoon geleerd over de dino’s. We hebben lang beloofd dat we hier naartoe zouden komen, we hebben meteen ons bezoekje gepland zodra het kon.”, zegt Hannah.

Genieten om iets anders te kunnen doen dan iets kopen of eten

“Onze kinderen zijn echt fan van dit museum”, vertelt Brusselaar Vincent die hier samen met zijn gezin als een van de eerste op bezoek is.  “Vanaf het museum open ging, wilden we hier dan ook zijn.” gaat hij verder. “De afgelopen weken hebben we veel gewandeld in de buurt van ons huis, dit weekend zijn we mijn ouders gaan bezoeken die we al twee maanden niet hadden gezien. Heel veel hebben we dus niet gedaan. Daarom is het zo fijn om hier in het museum te kunnen rondlopen. Ik merk ook aan de andere bezoekers dat ze genieten om iets anders te kunnen doen dan iets kopen of eten.”

Aangepast bezoek

Wie komende dagen en weken naar het Museum voor Natuurwetenschappen wil komen, zal zich wel een beetje moeten aanpassen vertelt directeur Patricia Supply: “Zoals alle musea moeten bezoekers online een ticket kopen. Ze krijgen dan een tijdslot van twee uur om de zalen te bezoeken. Bij de interactieve spellen, staan overal handgels, en wie dat liever niet doet, in de galerij van de dinosaurussen heb je niets nodig om een geweldig bezoek te hebben.” 

Meest gelezen