Enorme hoeveelheid cannabis in beslag genomen op Brusselse vroegmarkt

Op de vroegmarkt in Brussel heeft de politie gisterochtend elf en een halve ton cannabis gevonden. Zes mensen zijn opgepakt.

Het parket van Brussel bevestigt de vangst, wellicht een van de grootste ooit in ons land. "Op 18 mei zijn de speciale eenheden van de federale politie op de vroegmarkt binnengevallen", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Het ging om een opdracht in het kader van een drugsdossier." Ze vonden er een container met 11,5 ton cannabis, goed voor een straatwaarde van 114 miljoen euro. Zes mensen zijn opgepakt en ondervraagd. De onderzoeksrechter kan later beslissen om hen aan te houden. Meer informatie wil het parket op dit ogenblik niet geven.

Volgens de directie van de vroegmarkt zijn de verdachten geen officiële handelaars, maar straatdealers die er een koelruimte huurden.

Meest gelezen