Radio 2

Evenementenhal uit Zottegem bedenkt 7 drive-inconcepten voor de zomer

Evenementenhal Sotto’s uit Zottegem heeft plannen klaar om heel de zomer lang culturele activiteiten vanuit de auto te beleven. Op de festivalweide van Rock Zottegem wil Sotto’s onder andere een drive-incinema laten plaats vinden. Daarnaast willen ze ook drive-inconcerten organiseren. 

“Toen wij vernamen dat evenementenhal Sotto’s dicht moest voor onbepaalde tijd, en er 2 weken later aangekondigd werd dat de grote festivals ook niet meer mochten plaatsvinden in de zomer, zijn we beginnen nadenken over een alternatief”, vertelt initiatiefnemer Pieter Lambert. “Zo zijn we uitgekomen op een aantal drive-inconcepten.”

Festivalweide Rock Zottegem

“Ik moest plots denken aan de festivalweide die we in Zottegem hebben en waar de hele zomer niets zal kunnen doorgaan”, gaat Lambert verder. “De ruimte leek me ideaal om een drive-inconcept te organiseren, en dat vermoeden bleek te kloppen toen ik de locatie ging checken. Het grasveld loopt lichtjes af wat de zichtbaarheid van de auto’s zou kunnen bevorderen.”

Als het van Sotto’s afhangt, wil ze elk weekend tussen juli en september iets organiseren. 

Meer dan drive-in cinema

“Het drive-inconcept komt uit de jaren ’50. Toen keken er mensen naar een film vanuit hun auto”, zegt Lambert nog. “We zijn nu 2020 en dus zijn we op zoek gegaan naar een vernieuwende manier van zo’n drive-in. We hebben uiteindelijk 7 ideeën. Zo willen we films aanbieden, maar er ook concerten en optredens van dj’s laten doorgaan. Ik zie het al helemaal voor mij. Je zou contact met je publiek kunnen maken door de auto’s te laten toeteren”, lacht hij.

De evenementenhal heeft haar plannen al klaar, maar ze wacht nog wel op de definitieve goedkeuring van verschillende instanties.

kasto80

Meest gelezen