Mike Harrington

Gemeente Zele waarschuwt voor valse brief over coronataksen: "Het is pure onzin"

Enkele inwoners van Zele hebben een valse brief gekregen waarin gevraagd wordt om extra coronataksen te betalen voor wandel- en fietspaden. "Dit komt niet van ons, het is werk van een grappenmaker of een slechte oplichter", zegt burgemeester Hans Knop (CD&V). 

De politie van Zele roept via Facebook op om een valse brief over zogenaamde coronataksen meteen in de vuilnisbak te gooien. In de brief, vol met schrijffouten, vraagt gemeente Zele zogezegd om extra taksen te betalen voor wandel- en fietspaden nu die door corona vaker gebruikt worden. Inwoners zouden zelfs een chip ingeplant krijgen. "Het gaat om pure onzin", vertelt burgemeester Hans Knop (CD&V) bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

(lees verder onder de brief)

Facebook Politiezone Berlare/Zele

"Als dit een vorm van oplichting is, is het wel een heel slechte", benadrukt burgemeester Hans Knop. Hij verwijst naar het onverzorgde Nederlands en de vele taal- en spelfouten in de brief. "Er staat ook geen rekeningnummer op de brief maar de officiële gegevens van de gemeente en ook ons logo worden wel gebruikt. Mogelijk denken mensen dus dat het om een echte brief gaat. Daarom hebben we meteen gecommuniceerd om alle misverstanden de wereld uit te helpen. " 

Flauwe grappenmaker?

Knop vermoedt dat er een flauwe grappenmaker achter de brief zit. "We hebben maar een paar meldingen binnengekregen. In sommige gevallen kreeg een inwoner zelfs verschillende brieven." Er komt nu een onderzoek om te achterhalen waar de brieven vandaan komen.  

kasto80

Meest gelezen