Hartsvriendinnen Lucienne (82) en Cecile (82) zitten vast in Spanje: "Samen zijn, is het beste van het beste"

Lucienne Verbeke (82) uit Bredene woont al jaren in Spanje. Haar beste vriendin Cecile ging zoals gewoonlijk op bezoek. "Maar ondertussen zit ze hier al 2,5 maanden", zegt Lucienne. "En dat is voor mij een geluk bij een ongeluk!"

Lucienne en Cecile leerden elkaar als kind,  jaren terug, kennen in Bredene. Sindsdien zijn ze hartsvriendinnen. Lucienne woont sinds haar pensioen in Spanje. Haar vriendin uit Grimbergen kwam op bezoek, maar door de coronacrisis zit ze vast. "Maar erg vind ik dat niet", zegt Lucienne. "Ik vind het net leuk dat Cecile hier is."

"Het is plezant om alles samen te doen. Ik ken Cecile al van toen ik 9 jaar oud was. We zaten samen in de klas tot we 12 jaar oud waren. Enkele jaren later, toen we allebei 21 jaar waren, huwden we elk met een man. Zij verhuisde naar Grimbergen, waardoor we een aantal jaar geen contact meer hadden. Maar 30 jaar later vonden we elkaar  gelukkig terug."

Coronakilo's

"We komen zo goed overeen", zegt Cecile. "We hebben in alles dezelfde smaak en vinden dezelfde dingen leuk. Lucienne staat altijd als eerste op. Ze perst dan sinaasappels en door dat geluid van de machine, word ik wakker. Ik sta dan op en zo beginnen we samen aan de dag.

"We profiteren echt van de tijd samen. Zo dronken we vaak een glaasje wijn samen en na onze maaltijd aten we altijd een dessertje. Maar nu niet meer, want tijdens de quarantaine zijn we elk al 3 kilo verdikt. Nu doen we samen turnoefeningen om de kilo's onder controle te houden."

Beluister hieronder het gesprek met Lucienne en Cecile op Radio 2 West-Vlaanderen.

Meest gelezen