Radio 2

Kapper Sven uit Vilvoorde knipt aan de lopende band corona-kapsels: "Zelfs garage van buurman is even kapsalon"

Kapper Sven Corbeel uit Vilvoorde heeft het sinds gisteren maandag ontzettend druk. Hij mocht net als alle andere kappers zijn zaak heropenen. Iedereen wil van zijn coronakapsel verlost geraken. Er zijn zodanig veel klanten dat Sven zelfs even de garage van zijn buurman als kapsalon moet gebruiken. 

Na twee maanden gedwongen sluiting kan kapper Sven Corbeel er weer de schaar inzetten. Van zodra bekend werd dat kappers weer aan de slag konden, stond zijn telefoon roodgloeiend. De eerste dag alleen kreeg hij welgeteld 236 telefoontjes! Geen wonder dus dat hij tot eind juni al volgeboekt is. 

Mondmasker voor kapper én klant

Kapper Sven nam uitgebreide voorzorgsmaatregelen: “Bij het binnenkomen moeten de klanten hun handen ontsmetten. Ik heb daarvoor 50 liter handgel gekocht. Dan doe ik mijn klanten hun kapmantel aan. Ik heb 2000 wegwerpexemplaren in voorraad.  Een mondmasker is uiteraard verplicht. Wij dragen er die mijn vrouw heeft gestikt. Ook de klanten moeten een mondmasker dragen, liefst eentje met elastieken achter de oren. Dan kunnen we comfortabel knippen. Na de kapbeurt wordt alles ontsmet." 

Tijdelijke uitbreiding

Gisteren maandag draaide Sven alleen op proef. Hij nam 36 klanten onder handen. Vandaag dinsdag gaan vier personeelsleden mee aan het werk, woensdag zes en op vrijdag alle acht. Om de grote toestroom aan klanten te verwerken bood buurman Luc zijn garage aan. "Daar kunnen we twee klanten brushen", licht Sven toe. "Door het mooie weer lijkt het zelfs alsof de klanten buiten zitten." Buurman Luc stelde zijn garage trouwens voor een vriendenprijs ter beschikking: "We mogen de garage gebruiken in ruil voor een gratis kapbeurt van zijn vrouw", lacht Sven. 

Meest gelezen