Radio 2 Antwerpen

Mechelse basisschool gesloten na coronasymptomen bij kleuter, kind test negatief

Basisschool Ursulinen in Mechelen is vandaag preventief gesloten gebleven omdat een kleuter coronasymptomen vertoonde. Uiteindelijk bleek het kind niet besmet. De ouders, die in de zorgsector werken, bedanken de school om "uitermate voorzichtig" gehandeld te hebben.

"Vandaag hadden we zo'n 100 leerlingen op school verwacht voor de lessen en de noodopvang. Maar gisteravond hebben onze leerkrachten bijna alle ouders verwittigd dat de basisschool vandaag niet open gaat", zei Sven Van Grembergen, directeur van de Ursulinen in Mechelen vanmorgen. Vandaag werd er opnieuw volledig overgeschakeld op afstandsonderwijs.

De schooldirectie van de Ursulinen benadrukt dat het om een preventieve maatregel ging. " Andere kinderen van hetzelfde gezin hebben vrijdag en maandag contactonderwijs gevolgd in onze klassen. Daardoor was er mogelijk een probleem voor verschillende contactbubbels binnen onze school."

Nu de test negatief is, is er geen probleem meer. De school zal maandag opnieuw lessen in de klas aanbieden voor de leerlingen van het 1e, 2e en 6e leerjaar. Morgen was er sowieso geen contactonderwijs gepland.

Meest gelezen