Toepasselijk archiefbeeld van 10 jaar geleden: de voorzittersstrijd bij Open VLD neemt een nieuwe start.
BELGA/BOGAERTS

Na de technische narigheid van gisteren: voorzittersverkiezingen Open VLD nemen nieuwe start vanaf 13 uur

De interne voorzittersverkiezingen bij de Vlaamse liberalen nemen vanmiddag om 13 uur een nieuwe start. Gisteren moesten die worden stilgelegd nadat was gebleken dat sommige leden twee keer konden stemmen met verschillende internetbrowsers. 

Tweede poging dus: vanaf 13 uur starten de voorzittersverkiezingen bij Open VLD opnieuw. Dan kunnen alle stemgerechtigde leden tot vrijdag 12 uur hun stem online en telefonisch uitbrengen. Iedereen die gisteren al stemde, zal dat dus vanaf vandaag opnieuw moeten doen. 

Er zijn zoals bekend vier kandidaten om Gwendolyn Rutten op te volgen aan het hoofd van Open VLD: Bart Tommelein, Egbert Lachaert, Els Ampe en Stefaan Luyten. 

Technische problemen

Gisteren werd de stemming kort na de opening al stilgelegd. Volgens verschillende kandidaten was het mogelijk om twee keer te stemmen als je verschillende browsers (bijvoorbeeld Internet Explorer en Google Chrome) gebruikte.

De partij laat nu weten dat de fout is weggewerkt. "Intussen is het gehele systeem volledig gecontroleerd en geverifieerd, mede door externe ICT-experts", klinkt het. Vanochtend hebben dan de gerechtsdeurwaarder, het Kiescomité van de partij en de getuigen van de kandidaat-voorzitters het licht op groen gezet om de stemming opnieuw te openen.

Tweede ronde

Ook de eventuele tweede stemronde blijft gehandhaafd. Die komt er als geen van de vier kandidaten dan meer dan de helft van de stemmen zou halen. Die zou dan lopen van maandag 25 mei 10 uur  's morgens tot vrijdag 29 mei 12 uur 's middags.

Meest gelezen