ZOO Planckendael

Olifant Dumbo (48) gestorven in Planckendael

In Planckendael is de Aziatische olifant Dumbo vanmorgen dood teruggevonden. Ze was de matriarch van de kudde en werd 48 jaar oud. "Het ging al langer niet goed met haar", vertelt Ilse Segers van ZOO Planckendael aan Radio 2 Antwerpen. 

In het dierenpark Planckendael is de olifant Dumbo gestorven. Zij was de matriarch van de kudde waarin ook Kai-Mook leeft. "Verzorgers vonden het lichaam van Dumbo vanmorgen vroeg buiten in het olifantenperk", zegt Ilse Segers van ZOO Planckendael. "De afgelopen weken ging haar gezondheid er fel op achteruit. Ze was al even blind aan één kant en was drastisch vermagerd. Dumbo is 48 jaar geworden wat best bejaard is voor een Aziatische olifant. De andere olifanten hebben ook afscheid van Dumbo genomen."

Verzorgers gaan haar missen

"We gaan onderzoeken wat de doodsoorzaak is van Dumbo", zegt Segers. "De kans is groot dat ze gewoon van ouderdom is gestorven. Uiteraard gaan onze verzorgers haar missen. Dumbo is in 1974 naar de Antwerpse Zoo gekomen en was de oudste van onze olifanten. Nadien is ze met de hele kudde naar Planckendael verhuisd. Ze heeft geen nakomelingen."

Bekijk hier archiefbeelden van Dumbo: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Meest gelezen