Voor een plaats op het strand van Oostende: gelieve te reserveren

Oostende heeft een plan uitgewerkt om deze zomer op een veilige manier toeristen te kunnen ontvangen. Voor de meest populaire stranden zal je vooraf moeten reserveren. De stad zal ook proberen om toeristen zo veel mogelijk te spreiden, onder meer naar het groen lint rond de stad en naar plekjes die anders minder druk bezocht zijn zoals Raversijde en de Groene Polders. 

Oostende is formeel: iedereen is deze zomer welkom, alleen zal je je trip iets beter moeten voorbereiden. De stad werkte met verschillende partners een plan uit om toch toeristen te kunnen ontvangen. Op drukke dagen komen er normaal tot 50.000 mensen aan zee. Dit jaar zullen er aan het strand nog maar 30.000 toegelaten worden. Meer kan niet als je de regels rond social distancing wil respecteren.

Het zal daarom nodig zijn om te reserveren. "Hoe dat reservatiesysteem in elkaar zit, moeten we nog precies bekijken", zegt burgemeester Tommelein. "We zouden er voor willen zorgen dat Oostendenaars en tweede verblijvers bijvoorbeeld iets eerder kunnen reserveren. Maar er zal zeker ook nog plek zijn voor dagjestoeristen. Die zullen dan wel misschien niet meer op de dag zelf nog kunnen beslissen om naar Oostende te komen."

De stad zal er ook alles aan doen  om het aantal toeristen zo veel mogelijk te spreiden. De nieuwe werken voor het streetartfestival "The Crystal Ship" bijvoorbeeld komen bewust in de groene rand van de stad. Ook andere leuke plekken, die minder bekend zijn, zullen actief gepromoot worden. 

Strandpolitie

De details moeten nog worden uitgewerkt, maar ook strandzeilen zullen een belangrijke rol spelen in Oostende. Die maken het mogelijk om bepaalde stukken strand beter af te bakenen, zodat mensen op een veilige afstand van elkaar kunnen zitten, maar zien er toch ook mooi uit. Ze bederven de vakantiesfeer niet aan het strand. Om iedereen te helpen en er op toe te zien dat de veiligheidsmaatregelen correct worden nagevolgd, zal er ook met een beachteam worden gewerkt en met de strandpolitie. 

Meest gelezen