Mozkito

Oudste inwoner van het Pajottenland overleden

De oudste inwoner van het Pajottenland is niet meer. Ambrosine De Pauw overleed dinsdagochtend in haar huisje aan de Brusselbaan in Essene. Ze is 108 jaar geworden.

Ambrosine werd in 1911 in Essene geboren. In 1934 trouwde ze met de zoon van de toenmalige burgemeester. Ze kregen samen 4 kinderen, maar toen sloeg het noodlot toe. Haar man Louis kwam om het leven bij een tramongeluk.  Op haar 33ste verhuisde ze met haar kinderen en een ongetrouwde broer terug naar de ouderlijke woning.

Ambrosine is weduwe gebleven en ontfermde zich over de boerderij. Daarnaast was ze ook naaister van herenkostuums.  Na de moeilijke jaren genoot ze van een rustige oude dag. Ze las nog elke dag de krant en kreeg geregeld iemand van de familie over de vloer.  Enkele jaren geleden kwam Kamagurka haar zelfs interviewen. Ze was overigens niet de enige eeuwelinge, want in de buurt woonde ook Gustaaf De Jonghe. Hij werd 104 en overleed in 2013.

Meest gelezen