Premier Wilmès: "Mogelijk in de komende dagen oplossing voor mensen met tweede verblijf"

Het lijkt erop dat tweedeverblijvers niet tot 8 juni zullen moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. Premier Sophie Wilmès geeft aan dat er voor hen "zo snel mogelijk" naar een oplossing wordt gezocht, "mogelijk al in de komende dagen".

Over het verbod voor Belgen om naar hun tweede verblijf, bijvoorbeeld aan de kust of in de Ardennen, te trekken, is al een tijdje veel te doen. Enkele honderden tweedeverblijvers stelden daarvoor zelfs al de staat in gebreke. Gisteren gaf onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan dat daar misschien toch al eerder over moet worden gesproken binnen de Nationale Veiligheidsraad.

Zonet bevestigde premier Sophie Wilmès dat er "zo snel mogelijk" naar een oplossing wordt gezocht en dat die "mogelijk al in de komende dagen" wordt verwacht. Daarvoor heeft zij onder meer samengezeten met de GEES, de groep van experten die zich bezighoudt met de exitmaatregelen. 

"Als ik hoor dat dat op een goede manier kan worden georganiseerd voor de volksgezondheid zie ik niet in waarom we nog meer tijd moeten verliezen."

Meest gelezen