Rammelende riooldeksels houden buurtbewoners uit slaap

Barbara Linsen uit Grimbergen doet nu al maanden geen oog dicht. De riooldeksels voor haar huis op de Brusselsesteenweg maken zoveel lawaai, dat ze geen tv kan kijken en moeilijk kan slapen. "Ook de buren hebben er last van", zegt ze in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. 

Elke keer een auto over de riooldeksels rijdt, maken ze een rammelend geluid. Dat is zo erg dat tv kijken of slapen onmogelijk wordt voor Barbara en haar buren. Intussen hebben al een paar creatieve trucjes uitgetest,  maar helaas. "We hebben met de buren onder andere T-shirts tussen de deksels gelegd, en dan hadden we één dag en nacht rust. Daarna waren ze verdwenen en begon het lawaai opnieuw." 

Een rubberen band rond de deksels zou ons een normaal leven terug geven

Intussen heeft Barbara het Agentschap Wegen en Verkeer aangeschreven. "Ook zes andere buren hebben dat gedaan. Ze hebben ons beloofd om snel contact op te nemen maar dat is nog altijd niet gebeurd. Ook van de gemeente krijg ik nog altijd geen nieuws." Nochtans is een oplossing niet zo moeilijk, meent Barbara: "Een rubberen band rond de deksels zou ons normaal leven terug geven. Zodat we weer goed kunnen slapen. Want dat is al lang geleden." 

Meest gelezen