Radio 2

Skatepark Sint-Niklaas opnieuw open: “Maximaal 20 personen en altijd toezicht”

Het skatepark Witte Molen in Sint-Niklaas is opnieuw open. Het park bleef een tijd dicht door de coronamaatregelen, maar is nu klaar om opnieuw skaters te ontvangen. Er mogen maximaal 20 personen tegelijk in het skatepark en er is altijd een volwassene die toezicht houdt. “We werken met een reservatiesysteem zodat iedereen eens kan langskomen”, zegt Nick Thuy van Jeugdhuis Kompas.

Naast wandelen en fietsen, zijn ook andere sporten opnieuw toegelaten. Heel wat skateparken mogen hierdoor opnieuw open, ook in Sint-Niklaas.

Altijd toezicht

In het skatepark moet altijd een volwassen toezichter aanwezig zijn die kijkt of de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden. Het toezicht wordt overgelaten aan Jeugdhuis Kompas. “Wij komen hier sowieso al vaak en kennen heel wat van de skaters", legt Nick Thuy van Jeugdhuis Kompas uit. "Daarom vroeg het stadsbestuur aan ons om het toezicht te houden”.

“Er zijn drie belangrijke regels: afstand houden, handen wassen en maximaal 20 personen tegelijk mogen binnen in het skatepark.” Personen die naar het skatepark willen komen, moeten online een reservatie maken. “We krijgen heel veel vragen van jongeren die willen komen. Ze kunnen zich inschrijven via een link op Facebook en dan krijgen ze een sms’je als de reservatie bevestigd is”, zet Nick Thuy. “Zo kunnen we zo’n 60 skaters, BMX’ers en steppers verwelkomen per dag.”

kasto80

Meest gelezen