©Rebecca Marshall 2017, all rights reserved. Please do not use content without prior written permission.

Spelersmakelaar Christophe Henrotay officieel in verdenking gesteld voor onregelmatigheden bij transfers

Spelersmakelaar Christophe Henrotay is door de Brusselse onderzoeksrechter in verdenking gesteld in het onderzoek naar onregelmatigheden bij voetbaltransfers, dat schrijft Het Nieuwsblad en is aan onze redactie bevestigd. 

Speurders vielen de voorbije maanden onder meer binnen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en bij voetbalclubs Anderlecht en Standard in het onderzoek naar de bekende spelersmakelaar Christophe Henrotay. Die werd vorig jaar opgepakt in Monaco en kwam vrij na het betalen van een borgsom. 

Ons land wilde Henrotay door Monaco laten overleveren, zodat hij hier ondervraagd kon worden. Maar nog voor die procedure rond was, is Henrotay enkele weken geleden zelf naar België gekomen, waar hij door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise werd verhoord en nadien in verdenking werd gesteld. 

"Aangezien de overleveringsprocedure al maanden duurde en waarschijnlijk nog lang zou duren, stemde de onderzoeksrechter er begin dit jaar uiteindelijk mee in om de heer Henrotay naar België te laten komen zonder het einde van deze procedure af te wachten, om door hem en de onderzoekers te worden ondervraagd, zoals de heer Henrotay zelf al sinds geruime tijd had voorgesteld", zegt Dimitri de Béco, advocaat van Henrotay.

"Het internationaal aanhoudingsbevel werd opgeheven en na zijn ondervraging keerde de heer Henrotay terug naar Monaco op voorwaarde dat hij zou antwoorden op alle oproepingen die hem verder nog zouden worden gestuurd, hetgeen hoedanook altijd zijn bedoeling was geweest. Voor het overige mag hij zich vrij bewegen en blijft hij zijn professionele activiteiten uitoefenen. Na zijn ondervraging door de onderzoeksrechter werd hij inderdaad in verdenking gesteld van dezelfde misdrijven waarvoor het internationaal aanhoudingsbevel was uitgevaardigd. Dit betekent geenszins dat hij daadwerkelijk schuldig zou zijn aan deze feiten, hetgeen hij nadrukkelijk betwist. Hij wacht nu sereen op het vervolg van het onderzoek en dat zijn onschuld uiteindelijk wordt erkend."

Het onderzoek spitst zich toe op de afhandeling van enkele transfers, die financieel niet correct zouden zijn verlopen.  In hetzelfde dossier werd ook ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck al in verdenking gesteld.

Meest gelezen