Videospeler inladen...

Toestand in rusthuizen in VS onheilspellend, Björn Soenens: "Bewoners aan hun lot overgelaten"

Terwijl op veel plaatsen in de VS de economie stilaan versoepelde maatregelen hanteert, slaat COVID-19 ongemeen hard toe in de Amerikaanse woonzorgcentra. De helft van alle dodelijke slachtoffers door corona verbleef in een rusthuis: zeker 45.000 Amerikanen zijn daar overleden door corona. 

De situatie baart de rusthuisbewoners en hun families grote zorgen. Onze correspondent Björn Soenens trok naar Hamilton, in de staat New Jersey. Hij sprak met een vrouw die haar besmette oma uit het rusthuis van Hamilton weghaalde en die getuigt over hoe het de achterblijvers daar vergaat. 

Bekijk hieronder de reportage van Björn Soenens in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen