Pixabay

Verenigingen mogen take-away organiseren in Scherpenheuvel-Zichem

Verenigingen en jeugdbewegingen die hun kas willen spijzen met de verkoop van wafels, bloemen- of ontbijtmanden, mogen dat weer doen in Scherpenheuvel-Zichem.  De afhaal moet wel onder strikte voorwaarden gebeuren.

Door de coronacrisis hebben veel verenigingen hun eetfestijn of huis-aan-huis verkoop moeten annuleren. Om dat goed te maken heeft de gemeente een alternatief om de misgelopen inkomsten enigszins goed te maken. Verenigingen kunnen een verkoop op bestelling organiseren, zoals ontbijtmanden, een bloemen- of wafelverkoop, maar wel onder strikte voorwaarden.

De clubs kunnen bij iemand thuis alles organiseren

Zo moet de afhaal met een duidelijke organisatie en regeling gebeuren, zegt schepen van Cultuur Kris Peetermans: "De clubs kunnen bij iemand thuis alles organiseren. Iemand die alles voorbereidt, en iemand die de verkoop in goeie banen leidt. Leden en sympathisanten kunnen dan ter plaatse hun pakketje afhalen."

Huis-aan-huis verkoop is nog steeds verboden. De verenigingen die een take-away willen organiseren, moeten een plan van aanpak bezorgen aan de preventiedienst. Indien nodig, wordt dit plan bijgestuurd.

Meest gelezen