1-jarige peuter scoort in de keuken: "Je ziet gewoon hoe blij hij is!"

U heeft hem de afgelopen dagen zeker al een keer zien passeren op uw computerscherm? Of misschien bent u al een van zijn ruim één miljoen volgers op Instagram? Of behoort u tot zijn bijna 400.000 volgers op de video-app TikTok? Het is dan ook volop pret als deze, met enige zin voor overdrijving, 'topchef' zijn kookkunsten met de wereld deelt. "Chef Kobe" is nog maar 1 jaar oud, maar zijn guitigheid aan de keukentafel, met potten en pannen in het vizier, werken duidelijk verslavend. In ieder geval rijgt hij, met de hulp van zijn moeder, de baksels aan elkaar.

Op nieuwswebsite Today gaf moeder Ashely Wian gisteren meer uitleg over de kook- en bakinteresse van haar jonge zoon: "Hij vindt het zo leuk om hiermee bezig te zijn en hij heeft zo’n levendig karakter. Daarom besloot ik om, terwijl hij bezig was, dat te filmen voor vrienden en familieleden. Ik wilde dat men zag hoe blij hij in de keuken was."

"Hij heeft intussen al aan 100 verschillende recepten meegeholpen. En hij is dan nog maar nauwelijks één jaar. Maar men ziet hem zo graag bezig als hij iets nieuws probeert. Zijn favoriete ingrediënten zijn alvast bosbessen en bananen."

"Ik vind het fantastisch dat ik op een kwalitatieve manier tijd met mijn zoon kan doorbrengen. Dat hij tegelijkertijd een glimlach op het gezicht van de mensen brengt, is mooi meegenomen. Deze zotte filmpjes van ons beider kookgedrag zijn uitgegroeid tot iets waarvan we nooit hadden durven dromen."

"Het is zelfs zo dat deze video’s andere ouders aanzetten hun jonge kinderen ook meer te betrekken in de keuken. Je kan zoveel van elkaar leren, als je samen kookt."

Meest gelezen