Hans Put
HANS PUT

Beringse fietsfabriek BCF wordt volledig eigenaar van Bikeville

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie in Beringen, komt eind deze maand helemaal in handen van fietsfabriek BCF. Het hoofdkantoor van Belgian Cycling Factory ligt naast Bikeville en maakt daar de prestigieuze fietsen Ridley en Eddy Merckx.

BCF neemt alle aandelen over van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en andere aandeelhouders. Zo krijgt het Limburgse fietsbedrijf de volledige site in beheer: zowel de incubator als de windtunnel. Belgian Cycling Factory wil met de overname nog meer inzetten op innovatie en start-ups, en samenwerkingen met bedrijven. Zo wil BCF nog meer  de vinger aan de pols houden op vlak van vooruitgang en innovatie. 

Innovatieve fietstoekomst

Nu al zijn 11 bedrijven die in de fietssector actief zijn gevestigd in Bikeville. BCF wil de samenwerking nog versterken. ”Voor ons is het een heel logische stap”, zegt Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory. “De incubator en windtunnel van Bikeville zijn gevestigd naast ons hoofdkantoor. Met deze overname willen we een volgende stap zetten om samen met andere beloftevolle bedrijven verder te werken aan een innovatieve fietstoekomst voor België en daarbuiten. We zijn ervan overtuigd dat alle bedrijven in de sector en de fietsindustrie in het algemeen daar beter van worden."

Meest gelezen