Bij politiezone MIRA kan je aangifte doen via videochat: praktisch én coronaproof

Als je in de buurt woont van Waregem en Zwevegem zal je vanaf volgende week maandag via videochat aangifte kunnen doen bij de politie.

Bij de politiezone MIRA deden ze al langer inspanningen om aangiften vlotter te laten verlopen. Maar je moest als burger nog altijd naar één van de onthaalpunten gaan. Binnenkort komt daar verandering in. Door de coronacrisis hebben ze bij MIRA nog een tandje bijgestoken om meer zaken via het internet te doen. Daardoor zal je vanaf maandag 25 mei kleinere misdaden kunnen aangeven van thuis uit. Het gaat dan bijvoorbeeld om een fietsdiefstal of gevallen van fraude waarbij het bedrag beperkt bleef.

Enkel maar voordelen

"De online aangifte via videochat heeft voor iedereen voordelen", zegt Michaël Vanden Heede van de politiezone MIRA. "Voor de burgers is het natuurlijk gemakkelijk dat ze zich niet moeten verplaatsen. Door het verhoor op afspraak te organiseren, op een bepaald uur, verliest ook niemand tijd en kunnen we het dossier al wat voorbereiden. Niet onbelangrijk tijdens deze coronacrisis: mensen lopen ook totaal geen risico om elkaar te besmetten."  

Het is belangrijk om bij een verhoor de lichaamstaal van de mensen te zien

Michaël Vanden Heede, politiezone MIRA

"Dat het verhoor via videochat gebeurt en niet via een online formulier is niet onbelangrijk", zegt Vanden Heede nog. "Het laat ons toe om extra vragen te stellen als iets niet duidelijk is. Bovendien is het zeer belangrijk om de lichaamstaal van de mensen te kunnen zien." 

Meest gelezen