Hilde en buurvrouw Lieve bij de lege vensterbank

Bloembakkendief in Eppegem heeft het gemunt op viooltjes en geraniums

In Eppegem, een deelgemeente van Zemst, zijn de inwoners in de ban van een bloembakkendief. De dief heeft het vooral gemunt op geraniums en viooltjes en heeft zondagnacht in totaal zeven bloembakken die op vensterbanken stonden meegenomen.

Het is niet de eerste keer dat de bloembakkendief toeslaat. In Hofstade waar er eerder ook al meldingen van bloembakken die ontvreemd werden. Mogelijk gaat het hier om dezelfde dief. 

Lieve Cornelissen is een van de slachtoffers. Lieve heeft een café en is er het hart van in: "Vijf bloembakken met geraniums die heel mooi in bloei stonden, zijn gewoon verdwenen. Het zijn dan nog zware bakken." De dief liet het daar niet bij en stal ook nog tien stoelen en twee terrastafels die nog buiten stonden. De kabels waarmee ze vastzaten, werden doorgeknipt."

Bij buurvrouw Hilde Vanden Broeck zijn er in totaal twee bloembakken gestolen. "Bij mij zijn er twee bloembakken gestolen met hele mooie kleurrijke viooltjes in. Dat moet zondagnacht gebeurd zijn. Mijn man vroeg me om eens buiten te komen kijken en ik zag dat al onze bloembakken weg waren. Hier twee, en bij onze buurvrouw vijf. Onbegrijpelijk want die oude zware stenen bloembakken kan je toch niet verkopen en de viooltjes waren al bijna uitgebloeid."

De politie bevestigt de diefstallen en onderzoekt de zaak.

Meest gelezen