Dan toch Brabantse Pijl dit jaar: "Ontzettend blij, lobbywerk heeft iets opgebracht" 

Op 7 oktober wordt de Brabantse Pijl gereden. Dat heeft de Internationale Wielerunie UCI bekendgemaakt. Ook de Druivenkoers in Overijse en de Brussels Cycling Classic kregen een plaatsje op de wieleragenda. De Grote Prijs Jef Scherens gaat dit jaar niet door. 

De Brabantse Pijl, vorig jaar gewonnen door Mathieu van der Poel, moest normaal op 15 april gereden worden, maar door de coronacrisis werd de wedstrijd geannuleerd. Het was lang niet duidelijk of de klassieker nog dit jaar zou doorgaan. Maar gisteren besliste de UCI dat de koers op 7 oktober wordt gereden, als er geen nieuwe opflakkering van het coronavirus komt. 

 7 oktober is een zeer goede datum. De Brabantse pijl valt dan net tussen  Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race

Didier Laporte, organisator Brabantse Pijl

De organisator van de Brabantse Pijl reageert opgelucht. "We zijn uiteraard zeer tevreden met het nieuws en die datum", zegt Didier Laporte. "7 oktober is een zeer goede datum. De Brabantse Pijl valt dan net tussen Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Perfect wat ons betreft, wij zijn heel tevreden. Ons lobbywerk heeft iets opgebracht." 

Vrouwenkoers

De organisator laat ook weten dat zowel de mannenkoers als de vrouwenkoers wellicht gereden zal worden. "Voor de mannenkoers zijn we 100 procent zeker. Wat de vrouwenkoers betreft zijn we voor 80 procent zeker dat die gereden wordt."

Wielerwedstrijden Vlaams-Brabant

Ook andere wedstrijden in onze provincie hebben nog een plaatsje gekregen op de wielerkalender. De Druivenkoers in Overijse wordt gereden op 29 augustus. Een dag later is het de beurt aan de Brussels Cycling Classic, het vroegere Parijs-Brussel. En de Primus Classic met aankomst in Boortmeerbeek is er op 19 september en op 20 september volgt dan de Gooikse Pijl. De GP Jef Scherens gaat dit jaar niet door.

Meest gelezen