Willy Naessens verkoopt een vijfde meer zwembaden: "Dit kan weleens aan de coronacrisis liggen"

Zwembadbouwer Willy Naessens uit Wortegem-Petegem kreeg dit jaar de helft meer offerteaanvragen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat we nog niet weten of we deze zomer naar het buitenland kunnen reizen. Mensen zoeken daarom het vakantiegevoel in eigen land en tuin.  

"Onze beste vertegenwoordiger is de zon. Daardoor begon het seizoen iets beter dan normaal. Maar toen kwam de coronacrisis en dan kregen we echt enorm veel prijsaanvragen voor het bouwen van zwembaden", vertelt bouwondernemer Willy Naessens bij Radio 2. "Toen de mensen hoorden hoeveel zoiets kost, waren velen onmiddellijk genezen van hun bevlieging. Maar toch ligt de verkoop de laatste weken 15 tot 20 procent hoger dan normaal. En dat is ook zo bij de collega’s."

Onze beste vertegenwoordiger is de zon.

Aanwerven in de industriebouw

Naast zwembaden is Willy Naessens  ook marktleider in de industriebouw. Ook daar blijft het orderboekje goed gevuld, ondanks de crisis. "Het gaat momenteel zeer goed. Er werden wel 2 grote bestellingen ‘on hold’ gezet, maar die zijn niet afgezegd. We hebben ook nieuwe bestellingen gekregen voor grote logistieke gebouwen in Roemenië, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en België. Overal loopt de verkoop goed. We zijn nu bezig met het aanwerven van mensen. We hebben 11 betonfabrieken en we kunnen de vraag niet aan. We hebben betonspanten en wanden bij collega’s gekocht. De logistiek is ‘booming’ in alle landen. Dat komt door de groeiende e-commerce", zegt Willy Naessens.

Salami hamsteren

Naessens is met het merk ‘Bourgon’ ook actief in de charcuterie. "Toen iedereen hamsterde, hebben wij veel meer verkocht, later viel dat terug. Aan de kust zijn zo’n 60 slagers klant en die verkochten slecht", zegt Naessens nog. "Maar de totale omzet in de voeding bleef toch gelijk. Hetgeen ze aan zee niet opeten, eten ze in het binnenland op." 

kasto80

Meest gelezen