Extra veiligheidsmaatregelen in gevangenis Dendermonde na gooiproblematiek

In de gevangenis van Dendermonde worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. De maatregelen komen er nadat al twee pakketjes drugs over de gevangenismuur gegooid werden. Door de coronacrisis is er al even geen bezoek meer toegelaten waardoor er andere manieren gezocht worden om drugs binnen de muren van de gevangenis te krijgen.

Door de coronacrisis worden er nieuwe manieren gezocht om drugs in de gevangenis te krijgen. Strengere veiligheidsmaatregelen moeten dat beletten.

Gooiproblematiek

Zondag 17 mei werden twee drugspakketten over de gevangenismuur gegooid die bestemd waren voor gevangenen. Dat zorgde voor onrust tussen de gevangenen en de cipiers. “Door de coronacrisis is er geen bezoek in de gevangenis toegelaten, dan worden er een andere oplossingen gezocht om drugs binnen te krijgen. Dat is dan via de gooiproblematiek”, zegt Gino Dupont van de socialistische vakbond voor de gevangenissen Oost-Vlaanderen.

Na een overleg werd beslist om extra alert te zijn. “Er zijn interne maatregelen genomen en ook de politie zal meer patrouilleren rond de gevangenis”, zegt Dupont. Vanaf maandag 25 mei is er ook opnieuw bezoek toegelaten in de gevangenis van Dendermonde.

kasto80

Meest gelezen