Hilde Crevits (CD&V) pleit voor goed en betaalbaar internet voor elke Vlaming

In haar boodschap voor Rerum Novarum pleit Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) voor een goede en betaalbare internetverbinding voor elke Vlaming. Crevits, die ook Vlaams minister van Innovatie is, vindt het belangrijk dat elke Vlaming digitaal geletterd en verbonden is.

Ook Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging, moet rekening houden met het coronavirus. Dat betekent geen traditionele toespraken, maar videoboodschappen aan de achterban.

We mogen ons niet neerleggen bij dit nieuwe analfabetisme

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V)

"Digitale ongeletterdheid gaat vaak hand in hand met armoede. We mogen ons niet neerleggen bij dit nieuwe analfabetisme", zegt Hilde Crevits (CD&V) in haar videoboodschap. "Het digitale overstijgt generaties, interesses en culturen. We mogen niet rusten voor elke Vlaamse huiskamer een goede en betaalbare internetverbinding heeft en elke Vlaming digitaal geletterd en verbonden is."

De coronacrisis heeft ook getoond hoe belangrijk zorgpersoneel, dokters, verpleegkundigen en onderzoekers zijn. "Een zorgzame samenleving is gebouwd op een sterke sociale zekerheid, een sterke sociale bescherming en een stevige ondersteuning voor kinderen", aldus Crevits. "Zorgzame mensen hebben respect voor elkaars mening en zijn solidair met wie het nodig heeft."

Bekijk de videoboodschap van Hilde Crevits hieronder en lees verder onder het videofragment:

Videospeler inladen...

Ook CD&V-voorzitter Joachim Coens denkt aan het zorgpersoneel. Het personeel verdient betere arbeidsvoorwaarden, met een goed evenwicht tussen werk en privé en een betere verloning, zegt hij in zijn videoboodschap naar aanleiding van Rerum Novarum.

"De echo van het applaus moet ook na deze crisis luid weerklinken", zegt Coens. "We moeten lessen trekken uit deze crisis en de herwaardering van de zorgsector hoog op de agenda van de regering zetten."

Meest gelezen