Radio 2

Koeien breken uit weide in Beveren, nemen frisse duik en kruipen aan overkant terug uit het water

Een dozijn koeien brak vanmiddag uit hun weide om een duik te nemen in de Drijdijk in Kieldrecht bij Beveren. De dorstige koeien trapten de draad tussen hun weide en de sloot plat om tot bij het water te komen. Wanneer de brandweer aankwam stonden de koeien al tot schouderhoogte in het water. Uiteindelijk kropen de beesten zelf terug uit de gracht.

Vanmiddag werd de  brandweer van hulpverleningszone Waasland opgeroepen voor een niet alledaagse klus.  Maar veel konden ze niet doen.

Dorstige koeien

Wandelaars hadden naast de Drijdijk in Kieldrecht bij Beveren een aantal koeien in een brede sloot zien staan. Er bleken bij aankomst van de brandweer een twaalftal koeien in het water te staan, sommigen tot bijna aan hun schouders. De dorstige koeien hadden een draad tussen hun weide en de gracht platgetrapt in hun zoektocht naar drinkwater.

De brandweer kon echter niets ondernemen. Gelukkig gingen de koeien na de verfrissende sessie pootje baden, aan de overkant zelf weer uit het water. De eigenaar van de koeien werd verwittigd om de beschadigde afsluiting te herstellen.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen