Kraampjes basiliek Scherpenheuvel blijven toch dicht: “Wachten op versoepeling maatregelen”

De kraampjes aan de basiliek van Scherpenheuvel blijven voorlopig dicht. Dat laat burgemeester van de stad Manu Claes weten. Eerder communiceerde hij dat ze morgen op Hemelvaart weer open zouden gaan, maar dat gaat nu toch niet gebeuren. “We kunnen de social distancing niet garanderen, en ook de uitbaters blijven liever weg.” 

“Een datum hebben we nog niet gekregen, dat hangt af van de versoepeling van de maatregelen van de federale regering” vertelt burgemeester van Scherpenheuvel Manu Claes op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. En dus blijven de rolluiken van de acht kramen voorlopig dicht. “We kunnen de veiligheid daar niet garanderen wat betreft social distancing. De problemen die we gehad hebben met de ijskarren aan de Lekdreef is daar een goed voorbeeld van. We hebben daar bijkomende maatregelen genomen door de karren te verspreiden. Dat gaat niet met de kraampjes aan de basiliek. Die zijn per twee aan elkaar geschakeld. Die haal je dus niet uit elkaar."

Samen met horeca

Ook de eigenaars zelf zijn geen vragende partij om alweer open te gaan. “De zeven uitbaters hebben me laten weten dat ze liever gesloten blijven in de huidige omstandigheden. Er zijn bijvoorbeeld ook geen toiletten, want de horeca is gesloten. Zij willen liever samen met de cafés en restaurants opengaan. Maar dat weten we ten vroegste op 8 juni." aldus burgemeester Claes. 

Meest gelezen