Kruip deze zomer eens in een Potkast

Denk aan een verplaatsbaar toilet of een telefooncel om je voor te stellen hoe een Podkast eruit ziet. Het is een idee van schrijver Peter Thiessen uit Deurne en Huis van Eustachius, dat audioproducties maakt. Ze willen deze zomer her en der in Antwerpen Podkasten plaatsen. Bedoeling is dat mensen in zo'n mini audiotheater naar een verhaal kunnen luisteren en ondanks de coronacrisis toch nog een culturele zomer kunnen beleven.

"Het gaat om een stukje comedy, een luisterspel, ...  Het kan alle kanten uit met wat je te horen krijgt in zo'n Podkast", legt schrijver Peter Thiessen uit bij Radio 2 Antwerpen. "De Potkasten zullen deze zomer op verschillende plaatsen in de stad opduiken, in het park of op andere verrassende plekken."

"Het enthousiasme is enorm", gaat Peter verder, "we hebben al een hele reeks verhalen van de mensen van Huis van Eustachius zelf, maar ik heb ondertussen ook al het aanbod gekregen van de Sven De Ridder Company om audioverhalen te maken, Luc Wyns is bezig aan een speciale versie van de familie Backeljau in Coronatijden, en zijn ook al heel wat comedians die willen meewerken, zoals Michael Van Peel, Philippe Geubels en Thomas Smith."

Coronaproof

Peter Thiessen benadrukt nog dat alles perfect veilig en hygiënisch zal verlopen. Er zal op tijd en stond ontsmet worden en bij elke Podkast en er zullen ook begeleiders zijn om de mensen wegwijs te maken als ze op bezoek komen.

Crowdfunding en haiku's

Om de eerste prototypes te ontwikkelen en het project zo snel mogelijk uit te rollen, is er geld nodig. Sinds het begin van de coronacrisis schrijft Peter elke dag een haiku, tot en met 8 juni. Hij hoopt dat dat de dag is waarop hij weer op café kan. Op 9 juni gaat de bundel met 81 haiku's in druk en kan je er één kopen. De opbrengst gaat naar de Potkasten.

Peter hoopt ook dat mensen een bijdrage van 10 euro willen schenken om het project tot stand te brengen.

Je vindt meer info op de website van Huis van Eustachius.

Meest gelezen