Leuven geeft alle kinderen tussen 6 en 12 jaar een vrolijk mondmasker met tekening van de stad

De stad Leuven bezorgt al haar inwoners tussen 6 en 12 jaar de volgende dagen een gratis herbruikbaar mondmasker. Op dat mondmasker staat een vrolijke tekening van de stad. De exemplaren worden uiterlijk maandag door bpost bedeeld. Dat meldt het stadsbestuur.

Elke jonge Leuvenaar tussen 6 en 12 jaar krijgt een mondmasker in de vorm van een gemakkelijk kindermodel. De omslagen werden gisteren aan de post bezorgd en worden momenteel verdeeld aan alle Leuvense kinderen geboren tussen 2008 en 2013. Door het verlengde weekend is het mogelijk dat de laatste maskers maandag bedeeld worden.

De stad koos voor het model van Think Pink. Een deel van de opbrengst gaat naar deze organisatie, die borstkanker bestrijdt. Het masker bestaat uit twee lagen katoen, met de mogelijkheid om een filter toe te voegen. Het model heeft rekkers om achter de oren te bevestigen.

"Kinderen zien veel mensen met een mondmasker rondlopen. Dat is ingrijpend en kan soms beangstigend zijn. Daarom bezorgen we hen ook een mondmasker met een vrolijk ontwerp. Dan voelt het al wat minder vreemd voor hen", zegt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A).

Eerder verdeelde Leuven 90.000 stoffen mondmaskers voor inwoners ouder dan 12 jaar.

Meest gelezen