© Gregory Van Gansen / Photo News

Aanleiding van steekpartij op de Meir in Antwerpen zou banale ruzie op straat zijn

De aanleiding voor de steekpartij van gisteren op de Meir zou een banaal dispuut zijn geweest. Dat zegt het parket van Antwerpen. De drie verdachten van het incident zijn vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Een van hen wordt aangehouden voor poging doodslag. De twee anderen, die voorgeleid werden voor zware slagen, zijn vrijgelaten onder voorwaarden.

De feiten speelden zich gisteren rond 17.15 uur af ter hoogte van de winkel Brantano. Twee groepjes personen botsten er tegen elkaar op en dat leidde blijkbaar tot ergernis en het nodige trek- en duwwerk. Er vielen klappen en op een bepaald moment trok een van de betrokkenen een mes. De man met het mes verwondde drie personen en ging op de loop.

De slachtoffers zijn mannen van 21, 26 en 29 jaar uit Antwerpen en Borgerhout. Een van hen raakte zwaargewond door een messteek in de buik, maar zou niet (meer) in levensgevaar verkeren. De twee anderen liepen lichtere verwondingen op.

De Antwerpse lokale politie kon snel na de feiten drie verdachten inrekenen in de Gratiekapelstraat en vond ook het gebruikte mes terug. Een van de verdachten, een 28-jarige Nederlander uit Zwijndrecht, gaf tijdens het daaropvolgende verhoor toe het mes te hebben gehanteerd. "Hij verklaart dat hij de andere partij op afstand wilde houden en wilde afschrikken", stelt het parket, dat de man toch laat voorleiden voor poging doodslag. De twee anderen, een 25-jarige Surinamer uit Sint-Niklaas en een 20-jarige Surinamer uit Antwerpen, worden verdacht van zware slagen.

Meest gelezen