Nieuwe fietsroute in Vlaams-Brabant: De Brabantse Pijl

De provincie Vlaams-Brabant lanceert vandaag een nieuwe fietsroute: De Brabantse Pijl Cycling Route. Die is 98 kilometer lang en loopt door het Dijleland, langs het parcours van de wielerwedstrijd de Brabantse Pijl. 

"Met de Brabantse Pijl Cycling Route kom je langs de mooiste plekken van het Dijleland", vertelt gedeputeerde Monique Swinnen. "Je rijdt door de druivenstreek en een stukje door Waals-Brabant. Er liggen zowel kasseistroken in als een aantal stevige hellingen."

Vertrekken in Overijse of Oud-Heverlee

De nieuwe fietsroute is bewegwijzerd en er zijn twee startplaatsen. "Je kan vertrekken aan het stationsplein in Overijse of aan de Zoete Waters in Oud-Heverlee. Het hele parcours is 98 kilometer lang. Maar als je dat met de familie wil doen, kan je die fietsroute ook inkorten. Dan maak je gewoon een afsnijding op een van de fietsknooppunten langs de route." 

Dit is een uitnodiging om Vlaams-Brabant beter te leren kennen

De Brabantse Pijl Cycling Route is er permanent, zegt Monique Swinnen. "Als mensen deze zomer niet naar het buitenland kunnen, kunnen ze een van hun vakantiedagen vullen met fietsen langs die nieuwe route. Terwijl de renners in de Brabantse Pijl 'voorbij vliegen', kan jij wel tijd maken om te genieten van de omgeving. Je kan ook onderweg afstappen om dingen te bekijken, om een druivenserre binnen te gaan bijvoorbeeld. Dit is echt een uitnodiging om Vlaams-Brabant beter te leren kennen." 

Met de Brabantse Pijl Cycling Route heeft Vlaams-Brabant nu drie wielrennersfietsroutes. Er was ook al de Sven Nys Cycling Route en de Eddy Merckx fietsroute.

Meest gelezen