Oproep van gouverneur Vlaams-Brabant: "Wees spaarzaam met water"

Gouverneur De Witte roept de inwoners van Vlaams-Brabant op om zuinig te zijn met water. Door de droogte staat het grondwaterpeil erg laag en dreigt er een tekort.

Het heeft al een tijd niet meer geregend en dat heeft gevolgen voor het waterpeil van onze waterlopen, en ook het grondwaterpeil staat erg laag. "Ik wil nu al de mensen vragen om zuinig te zijn met water", zegt gouverneur Lodewijk De Witte. "Vermijd zoveel mogelijk het sproeien van het gazon. Ik zeg niet dat mensen vandaag hun zwembad niet meer mogen vullen, maar probeer zo weinig mogelijk water te verbruiken. Als het droog blijft zoals de voorbije zomers, komen we echt in de problemen."

En ook landbouwers mogen voorlopig geen water oppompen uit een aantal kwetsbare waterlopen zoals de Mark en de Grote Gete. 

Meest gelezen