radio 2

Brand in afvalverwerkend bedrijf in Tessenderlo veroorzaakt veel rook- en geurhinder

Bij het afvalverwerkend bedrijf Containers Maes in Tessenderlo is vanmorgen vroeg brand uitgebroken. Inwoners van Tessenderlo kregen via Be-alert de raad ramen en deuren dicht te houden.

De oproep voor de brand kwam rond kwart over 4 bij de brandweer binnen. De brandweermannen zagen al van op afstand de enorme rookontwikkeling en uitslaande vlammen. Andy Moons van brandweer Zuid-West Limburg: "Het gaat om een hal met allemaal afval, zowel in de hal als buiten stonden grote stapels afval volledig in brand ."

De brand zelf  was na enkele uren onder controle, maar het nablussen heeft wel lang geduurd. Andy Moons: "We moeten die hopen volledig uiteen halen en dat heeft toch iets meer dan 5 uur geduurd."

Bewoners van Tessenderlo  kregen vanmorgen de raad om ramen en deuren gesloten te houden vanwege rook-en geurhinder. Er ging ook een BE-alert bericht daarover uit. Uit metingen bleek dat de rook geen giftige stoffen bevatte. 

Meest gelezen