Feestzalen in Zottegem worden openbare studeerplekken

Jongeren uit Zottegem kunnen vanaf volgende week studeren in twee grote feestzalen in de stad. Het stadsbestuur stelt die open na de oproep van 42 studenten die op zoek waren naar een openbare studeerplek. De stad koos voor de 2 feestzalen omdat de studenten daar genoeg afstand van elkaar kunnen houden. 

De examens komen in zicht en dat wil zeggen: hard blokken. Vorig jaar konden de studenten uit Zottegem terecht in een woonzorgcentrum in de stad om zich voor te bereiden op de examens. Maar door de coronacrisis gaat dat nu niet. Ook de bibliotheek is geen optie meer. “Maar er is wel grote nood aan openbare studeerplekken”, zegt Wannes Croonenberghs. Hij schreef samen met 41 andere studenten een open brief aan het stadsbestuur met de oproep deze jongeren niet uit het oog te verliezen tijdens de crisis. 

Structuur en goede wifi zijn heel belangrijk, en dat is thuis niet altijd te vinden

Goede wifi en structuur

“Vele jongeren hebben het moeilijk om tijdens deze coronacrisis structuur te vinden in hun dagen”, gaat Croonenberghs verder. “Tijdens de examens is dat extra moeilijk. Een studieplaats waar we samen kunnen zitten, kan helpen om het allemaal wat draaglijker te maken. Samen studeren helpt om de blokperiode door te komen. Structuur en goede wifi is heel belangrijk, en dat is thuis niet altijd te vinden. Ikzelf heb het geluk om in een goed huis te wonen. Maar zelfs bij mij is het moeilijk om me te concentreren aan de keukentafel. Er zijn heel veel studenten die zelfs die luxe niet hebben.”

Wannes Croonenberghs is dan ook blij dat de stad Zottegem heeft gereageerd op de open brief en hoopt dat andere gemeenten volgen. Op andere plaatsen, zoals Zele, Zulte en Geraardsbergen, worden er alvast ook openbare studeerplekken aangeboden. 

kasto80

Meest gelezen