Stef Pennemans

Lommelse Special Olympics atleten sporten samen met Henny Seroeyen

Geen special Olympics dit jaar, maar er is wel een alternatief. Vijf topsporters dagen de meer dan 19.000 Belgische Special Olympics atleten uit voor een aantal sportieve prestaties in de Virtual Games Special Olympics Belgium 2020. In Lommel bezocht SOB-ambassadeur Henny Seroeyen vier deelnemers.

Zoals zo veel events moesten ook de Special Olympics dit jaar geschrapt worden door het coronavirus. Dan werd er maar een virtueel alternatief gezocht. Vijf Belgische topsporters hebben in een videoboodschap de atleten uitgedaagd: Greg Van Avermaet, Roberto Martínez, Yanina Wickmayer, Fanny Lecluyse en Dylan Borlée. Ze vroegen de atleten om vandaag en morgen zoveel mogelijk van de tien sportieve uitdagingen uit vijf disciplines aan te gaan. En die uiteraard te delen via de sociale media.

Vedetten steunen SO-atleten

Het gaat bijvoorbeeld om planking, jongleren met een bal, een evenwichtsoefening uitvoeren of enkele kilometers wandelen, hardlopen of fietsen. Een mix dus van makkelijke oefeningen en meer pittige uitdagingen. Op verschillende plaatsen kregen de atleten aanmoedigingsbezoeken van  Tia Hellebaut, Ann Wauters, Yanina Wickmayer en Bashir Abdi. In Lommel bezocht Special Olympics-ambassadeur en internationale fitness-ster Hennry Seroeyen de jonge basketbalspelers Sander (12), Brent (9), Aaron (12) en Brent (12). Hij ging samen met hen enkele sportieve uitdagingen aan. 

Meest gelezen