Videospeler inladen...

Opnieuw reizen binnen Europa vanaf midden juni? Minister van Buitenlandse Zaken Goffin hoopt het

Als het van minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) afhangt, zullen we vanaf midden volgende maand op reis kunnen in Europa. Goffin is bezig met de  voorbereiding en zegt te hopen op een "go" van de Nationale Veiligheidsraad.

"Het is nog wat vroeg en ik zou liever met meer zekerheid kunnen zeggen dat de Belgen deze zomer op reis kunnen vertrekken", aldus Philippe Goffin. "Het is de Nationale Veiligheid die beslist. Maar het klopt dat we in een voorbereidingsfase zitten die moet leiden tot een 'go'. Ik hoop dat het mogelijk zal zijn. We werken ook in overleg met onze Europese buren."

Tegen midden juni  denk ik duidelijkheid te hebben over de reismogelijkheden

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR)

De minister heeft het over "voorwaardelijke hoop". "Tegen midden juni  denk ik duidelijkheid te hebben over de reismogelijkheden. We weten dat Belgen graag op reis gaan." Volgens hem is een beslissing tussen 8 en 15 juni "realistisch".

Momenteel overlegt Goffin nog met zijn Europese collega's over het heropenen van de grenzen. "De boodschap is duidelijk: geleidelijk uit de lockdown raken, in overleg met de andere Europese landen.

Eerder raakte al bekend dat de Italiaanse regering op 3 juni de grenzen opent voor toeristen uit andere Europese landen. Op 15 juni gaat ook de luchthaven van Charleroi weer open voor passagiersvluchten. 

Meest gelezen