Sint-Niklaas geeft fietsers sneller groen licht en zorgt voor extra fietsstraten

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas doet een aantal ingrepen in het straatbeeld die de fietsers ten goede moeten komen. De veranderingen waren gepland, maar zijn nu door de coronacrisis vervroegd ingevoerd. Want er zijn meer fietsers op de baan, en die moeten genoeg afstand van elkaar kunnen houden. Dat doet de stad door enkele verkeerslichten opnieuw af te stellen en door fietsstraten vroeger aan te leggen. 

Door de coronacrisis zijn er meer fietsers in de straten van Sint-Niklaas, en daarom heeft het stadsbestuur beslist om enkele werken vroeger uit te voeren dan gepland. “We gaan onder andere een zestal extra fietsstraten vervroegd invoeren”, vertelt schepen Carl Hanssens (N-VA). 

Genoeg afstand aan kruispunten

Nu er meer fietsers op de baan zijn, is het vaak druk aan sommige kruispunten. “Daarom zullen op sommige plaatsen de lichten uitgeschakeld worden en op andere plaatsen gaan we de fietsstroken vergroten zodat niemand te dicht bij elkaar moet staan”, gaat Hanssens verder. De ingrepen zullen ook na de coronacrisis blijven. Op sommige plaatsen in de stad krijgen fietsers nu ook voorrang op de auto's of krijgen ze langer en sneller groen licht. 

kasto80

Meest gelezen