Stewards Tomorrowland springen bij op markt in Boom

De markt in Boom is vandaag voor het eerst sinds de start van de coronamaatregelen weer geopend. Opvallend is dat de markt verhuisd is naar de locatie waar hij vroeger stond. Op de huidige locatie was het niet mogelijk om voldoende afstand te houden. Er lopen ook stewards rond. Zij werken normaal op het festival Tomorrowland in Boom, maar omdat dat niet kan doorgaan, werken ze nu op de markt om te kijken of iedereen de maatregelen naleeft.

In Boom waren er donderdagochtend heel wat mensen op de been die de markt bezochten. Die mocht voor het eerst sinds de start van de coronamaatregelen weer openen. “Ik ben hier samen met mijn moeder die nu toch al zo’n negen weken thuis zit en het is de eerste keer dat we eens buiten komen. Dat doet deugd”, zegt een vrouw die voor één van de marktkramen staat aan te schuiven. “Het is jammer dat we na afloop geen terrasje kunnen doen, maar het is nu zo”, vult een andere vrouw haar aan.

Verhuisd

Voor de markt werden heel wat veiligheidsmaatregelen genomen Zo mogen er maar 50 kramen staan en zijn er aparte in- en uitgangen voorzien. Nog opvallend is dat de markt verhuisd is naar de locatie waar ze vroeger stond. Dat is in de Kerkhofstraat. “Normaal staan we meer richting het centrum”, vertelt schepen Kris Van Hoeck (CD&V).  “Op die locatie konden we helaas niet aan alle regels voldoen. Er zijn daar te veel plekken waar je de markt op kan en er zijn bovendien ook veel mensen die daar in de buurt wonen, waardoor we het aantal bezoekers van de markt niet konden monitoren. Dat mogen er maximaal 300 per keer zijn.”

Nu de festivalkalender volledig geannuleerd is, hadden we het idee om onze stewards in te zetten op evenementen zoals een openbare markt

Stefaan Bulkmans, Stewards United

De nieuwe locatie viel in de smaak bij de marktkramers. “Vaste klanten vinden ons wel, maar door de verplaatsing zijn er nieuwe klanten die ons ontdekken die op de vorige locatie niet tot bij ons geraakten of ons nog niet ontdekt hadden”, zegt een marktkramer van een chocoladekraam.

Op de markt in Boom lopen ook heel wat stewards rond die in de gaten houden of alle veiligheidsmaatregelen wel worden nageleefd. “Normaal staan wij op het festival Tomorrowland met zo’n 1.000 stewards”, zegt Stefaan Bulkmans van Stewards United. “Nu de festivalkalender volledig geannuleerd is, hadden we het idee om onze stewards in te zetten op evenementen zoals een openbare markt. We lopen hier al de hele ochtend rond en iedereen houdt zich voorlopig braaf aan de regels.”

Meest gelezen