Klaus Vedfelt / Getty

Bib van Berlare opent maandag: “Het boek dat je aanraakt, moet je mee naar huis nemen”

Vanaf maandag verwelkomt de bib van Berlare, net zoals andere bibliotheken in Vlaanderen, opnieuw een aantal bezoekers. Wie een boek komt uitlenen, moet zich wel aan de coronamaatregelen houden.

Vanaf maandag gaan heel wat bibliotheken weer open na een sluiting van twee maanden door de coronacrisis. Ook de bib van Berlare laat opnieuw bezoekers. “Er mogen wel niet meer dan 10 bezoekers tegelijk in het gebouw zijn”, zegt schepen Carine Meyers (Open VLD). 

Net als winkelen

“We hebben nu een aantal dezelfde regels als grootwarenhuizen”, gaat Meyers verder. “Zo moet je verplicht een mandje nemen, en als er geen mandjes meer zijn dan moet je wachten. Het is ook belangrijk om niet langer dan 30 minuten rond te lopen in de bib. We raden onze mensen dan ook aan om een boodschappenlijstje mee te nemen waarop staat welke boeken ze graag willen lezen. En wie een boek aanraakt, moet het ook meenemen.”

Online reserveren

De afgelopen weken maakte de bib het mogelijk om online boeken te reserveren. “Dat systeem blijft ook nu nog bestaan”, zegt Meyers nog. “Mensen die nog niet tot hier durven komen, kunnen nog steeds online hun boeken bestellen.” Van zodra een boek weer binnengebracht wordt, gaat het 72 uur in quarantaine. 

kasto80

Meest gelezen