Brit zoekt nieuwe hond en vindt… eigen hond

Het was een opdoffer van jewelste voor het gezin Pearson uit Liverpool, toen midden vorig jaar plots hun 8-jarige hond Missy uit hun tuin gestolen werd. De zoektocht leverde niets op en dus werd besloten om naar een nieuwe hond uit te kijken. Omdat het gezin graag een gelijkaardige hond als Missy, die tot het Akita-ras behoorde, wilde, kwam vader Delon Pearson via een zoekfunctie op het internet terecht bij een dierenasiel in Dodshill, Wales. Maar de hond die hij daar aantrof, leek wel erg op het eigen vermiste huisdier. 

De 29-jarige Delon Pearson op nieuwswebsites Daily Post en BoredPanda: "Ik kon het eerst niet geloven. Onze hond was al een jaar verdwenen. Hoe hard we ook gezocht hadden net na haar verdwijning, we hadden de hoop opgegeven haar nog terug te vinden. Daarom dachten we dat het een goed idee zou zijn om naar een nieuw huisdier te zoeken. Meer was het niet. Toen ik dan op het internet ging zoeken of een dierenasiel een hond van hetzelfde ras had, was een van de eerste resultaten een foto van Missy."

"Ik was als van de hand Gods geslagen. Ik kon maar niet geloven dat we haar op deze manier dan toch gevonden hadden. Ik bekeek de foto, vergrootte hem, bekeek de foto opnieuw. Nee, dit was Missy!"

"De volgende dag ben ik met mijn zoon dan naar het dierenasiel gegaan. En dat werd een ervaring die ik nooit zal vergeten. Mijn zoon en Missy zijn samen opgegroeid. Het waren de beste vrienden. Ze sliepen zelfs naast elkaar. Toen ze elkaar terugzagen, kon hun beider geluk niet op. Men had ons gewaarschuwd, omdat Missy in het afgelopen jaar wel een en ander meegemaakt had - de hond werd in erbarmelijke toestand achtergelaten aan een carwash, vastgebonden aan een paal -, dat de ontvangst door Missy koeltjes zou kunnen zijn. Maar het tegenovergestelde gebeurde dus."

"Voor ons is dit een droom die uitgekomen is. En intussen wijken mijn zoon en Missy nauwelijks nog van elkaar. Missy, die nu ook een chip draagt, voelt zich opnieuw veilig en ze maakt ons gezin weer compleet."

Meest gelezen