Foto: Facebook Domein de Schuur

Camping De Schuur in Noorderwijk ontvangt weer tweedeverblijvers: “Onverwachte feestdag in een rare tijd”

Nu mensen weer naar hun tweede verblijf mogen gaan, loopt ook het kampeerterrein van camping De Schuur in Noorderwijk, bij Herentals, weer vol. Iets meer dan de helft van de vaste standplaatsen is ondertussen weer bezet. “We zijn zo blij dat we weer mogen opengaan”, vertelde eigenaar Jean-Paul Kerssemeekers enthousiast bij Radio 2 Antwerpen. “We hebben vlaggetjes gehangen en koffiekoeken uitgedeeld."

De regering besliste dat mensen vanaf donderdag terug naar hun tweede verblijf mochten. Ook in camping De Schuur in Noorderwijk, bij Herentals, kwamen heel wat van hun vaste logees weer opdagen. Op dag één waren zo’n 70 van de 150 vaste standplaatsen weer bezet. “We mochten plots volledig onverwacht opengaan, maar het was wel een fijne verrassing”, zegt uitbater Jean-Paul Kerssemeekers.

Iedereen die geen eigen sanitair heeft, krijgt van ons een privébadkamer

Jean-Paul Kerssemeekers, uitbater camping De Schuur

Op de camping zelf werden heel wat voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo blijven speeltuintjes gesloten en grote bijeenkomsten met meerdere gasten blijven verboden. Ook het sanitair werd aangepast. “Iedereen die geen eigen sanitair heeft, krijgt van ons een privébadkamer. De huisjes waar toeristen verblijven, staan toch leeg, dus hebben we die gebruikt.”

Veel van onze vaste kampeerders zitten al lang te wachten op een klein appartementje in de stad. Nu kunnen ze weer genieten van het groen en van de rust

 

Jean-Paul Kerssemeekers, uitbater camping De Schuur

Voor Jean-Paul en zijn vaste klanten was het een blij weerzien. “We hebben de camping feestelijk bekleed met vlaggetjes en op de eerste dag hebben we ook koffiekoeken uitgedeeld. Het werd een onverwachte feestdag in een rare tijd”, zei hij in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Vrijdagochtend bleef het lang stil op de camping. “Iedereen was moe, want er is hard gewerkt. De mensen die terugkwamen, hebben meteen hun vaste plekje in orde gemaakt door het gras te maaien of hun ijskast op orde te zetten. Iedereen is blij om terug te keren. Veel van onze vaste kampeerders zitten al lang te wachten op een klein appartementje in de stad. Nu kunnen ze weer genieten van het groen en van de rust.”

Meest gelezen