Camping Rodeo

Camping Rodeo in Berlare ontvangt opnieuw bewoners: “De meeste mensen wonen in een appartement, hier hebben ze een tuin”

Camping Rodeo in Berlare heeft gisteren zo’n 50 gezinnen opnieuw ontvangen nadat de overheid heeft besloten dat mensen met een tweede verblijf daar weer naartoe mogen gaan. Uitbater Joost Vandewalle verwacht dat tegen dit weekend meer dan de helft terug op de camping is. “Hier hebben ze een tuin en zitten ze niet geïsoleerd”, klinkt het. 

De toestroom van tweedeverblijvers aan de kust viel gisteren goed mee, maar in Verblijfspark Rodeo in Berlare was dat anders. De gezinnen die daar een stacaravan of chalet huren zijn massaal teruggekeerd naar hun tweede thuis. “We zijn heel blij”, lacht Geert Pattijn. “We komen normaal wekelijks van West-Vlaanderen naar hier. Ik ben dolgelukkig dat dat weer kan.”

Kantine blijft gesloten

“De gezinnen die hier opnieuw zijn aangekomen hebben natuurlijk wel een aantal voorschriften meegekregen”, vertelt Joost Vandewalle. Hij baat samen met zijn vrouw het Verblijfspark uit. “Zo moet iedereen op zijn eigen plein blijven. Daarnaast zijn de kantine en de sanitaire voorzieningen gesloten. Gelukkig heeft iedereen zijn eigen toilet in de caravan of chalet.”

De quarantaine hier is eigenlijk gelijkaardig aan wat je thuis zou doen

Joost Vandewalle, uitbater Verblijfspark Rodeo

Bewoner Geert vindt het in ieder geval geen probleem om zich te houden aan die maatregelen: “De bazen hebben de camping goed klaargestoomd”, zegt hij. “De quarantaine hier is eigenlijk gelijkaardig aan wat je thuis zou doen”, pikt Joost in. “Het enige verschil is dat de meeste mensen in appartementen wonen en dat ze hier eindelijk buiten kunnen komen. Thuis was dat vaak onmogelijk voor hen.” 

Campingleven

“Ik zit liever hier in mijn kot, dan thuis”, zegt Geert nog. “Mijn huis is misschien groter, maar hier is het gezelliger. Zelfs tijdens de coronacrisis. Het is hier wel rustig nu, dat moet ik toegeven. Normaal organiseren we hier veel etentjes en biljarten we samen. Dat kan nu niet, maar het voelt toch goed om terug te zijn.” 

We mochten de voorbije weken enkel mensen opvangen op politie- en doktersvoorschrift

Joost Vandewalle, uitbater Verblijfspark Rodeo

“Op dit moment is het hier redelijk rustig, maar de voorbije weken was het pas écht stil”, vertelt Joost. “We mochten hier enkel de mensen opvangen op politie- en doktersvoorschrift. Zo sliepen hier een aantal mensen die thuis onmogelijk de quarantainevoorschriften konden volgen omdat ze bijvoorbeeld met kleinkinderen samenwonen. We waren maar met 6 in totaal. Ik ben blij dat het nu weer wat drukker is. Tegen dit weekend verwacht ik dat meer dan de helft van de gezinnen al terug zal zijn.”

kasto80

Meest gelezen