Coronavirus stuurt ook volgend academiejaar van Universiteit Antwerpen in de war: In een aula voor 500 studenten mogen er maar 100 binnen”

Ook het nieuwe academiejaar aan de universiteit van Antwerpen zal er anders uitzien. Omdat de social distance gerespecteerd moet worden, zullen er minder studenten in de aula’s binnen kunnen. De lessen zullen dus nog steeds voor een stuk online gegeven worden.

Door de coronamaatregelen volgen alle studenten van Universiteit Antwerpen momenteel les via de computer. Zo ziet het studentenleven er plots een pak anders uit. En ook de start van het volgend academiejaar in september zal niet zoals de voorbije jaren verlopen.  

“Hele grote aula’s, en dan bedoel ik die waar normaal 500 studenten kunnen zitten, zullen maar door 100 studenten gebruikt kunnen worden”, zegt Herman Van Goethem, rector van Universiteit Antwerpen. “We blijven onze toevlucht dus zoeken tot het online lesgeven en dat zeker tot het einde van dit jaar.” Er zullen wel lessen in aula’s gegeven worden, maar dus niet allemaal.

Afhaalrestaurants

Verder wil de rector nog nadenken hoe ze andere zaken, zoals studentenrestaurants, kunnen organiseren. “Misschien moeten we meer restaurants voorzien op verschillende locaties, zodat studenten daar hun eten kunnen afhalen en de social distance kunnen respecteren”, aldus Van Goethem. “Het studentenleven zal er anders uitzien, maar daarom niet minder levendig.”

Meest gelezen