Ga eens op safari in en rond je eigen kot: "Red de biodiversiteit samen en nu" 

Op de Dag van de Biodiversiteit roept de Plantentuin Meise op om dit weekend op safari te gaan in en rondom je huis. "Neem deel aan #HOMEsafari en red samen met ons de biodiversiteit", is de boodschap. 

Het gaat niet goed met de biodiversiteit en daar willen 40 verschillende organisaties, waaronder de FOD Gezondheid en Plantentuin Meise iets aan doen. "We weten al jaren dat er heel wat planten- en diersoorten verdwijnen door milieuvervuiling of door het vernietigen van hun woonst, bij het kappen van bos bijvoorbeeld", vertelt Koen Es van de Plantentuin. "Dat moet dringend een halt toegeroepen worden. Het is dan ook heel belangrijk om te weten te komen met welke dieren en planten we onze planeet delen om zo de biodiversiteit te redden."

Van heel veel soorten weten we niet hoeveel ervan zijn in ons land, belangrijk om dat te registeren

Koen Es, Plantentuin Meise

Daarom roept de Plantentuin alle Belgen op om dit weekend alles wat kruipt, fladdert en groeit in je tuin of balkon, door te geven. "Met #HOMEsafari lanceren we een eenvoudige manier om alles te registeren. Via een app op de smartphone kan je alles wat je ziet, doorsturen. Want hoe meer we kunnen identificeren, hoe beter. Hoe meer we weten, hoe meer aandacht we er kunnen aan besteden. Van heel veel soorten weten we niet hoeveel er van zijn in ons land, dus die waarnemingen zijn belangrijk. En planten hebben bijvoorbeeld ook geneeskundige krachten, wie weet vinden we nog planten die van ontzettend groot belang zijn voor onze medische wereld." 

Wie meer wil weten over biodiversiteit kan altijd terecht op samenvoorbiodiversiteit.be. En wil je weten of je goed bezig bent op vlak van biodiversiteit, dan kan je je testen op Radio 2.

Meest gelezen